Gezinsbegeleiding - KOMMAK
15440
page-template-default,page,page-id-15440,bridge-core-3.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,cookies-not-set,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Gezinsbegeleiding voor migranten en vluchtelingen

De doelgroep is veelzijdig en divers net als onze begeleiding. Kommak biedt hiervoor vraaggerichte gezinsbegeleiding aan. Mede door onze kennis en ervaring van de problematiek van de doelgroep wordt begeleiding op maat geboden. U kunt altijd contact met Kommak opnemen om te bespreken of de vraag passend is bij wat wij bieden

gezinsbegeleiding
Cultuur sensitieve gezinsbegeleiding om gezinnen verder te helpen.
gezinsbegeleiding
Lichte tot specialistische gezinsbegeleiding en opvoedondersteuning

Kommak biedt specialistische gezinsbegeleiding en opvoedondersteuning aan migranten en vluchtelingen. Wij bieden doormiddel van begeleiding ondersteuning aan kinderen, jongeren en hun ouders bij ingewikkelde vragen op het gebied van opgroeien, opvoeding en verzorging. Het opvoeden van kinderen is vaak lastig, vooral als het gepaard gaat met integratie vraagstukken, mogelijk trauma en het niet spreken van de taal. Door het bieden van specialistische gezinsbegeleiding (ook) in de eigen taal kan er een culturele vertaalslag gemaakt worden, wat positief bijdraagt aan het oplossen van de problemen.

Omgangsbegeleiding

Wanneer er sprake is van een omgangsregeling waar begeleiding nodig is kan het helpend zijn wanneer de hulpverlener dezelfde taal spreekt en de cultuur van de cliënten kent. Een veilige omgangsregeling is noodzakelijk. Naast dat er verstaan wordt wat er onderling uitgewisseld wordt kan er ondersteuning geboden worden aan ouders en kinderen. De omgangsregeling wordt voor en  na besproken, er wordt gewerkt aan de gestelde doelen. Daarnaast kan de begeleider aan de cliënt uitleggen waarom de afspraken zijn zoals ze zijn en wat er nodig is om tot verandering te komen. De begeleider kan een brug slaan tussen de verwachtingen van de hulpverlener en wat de cliënt gewend is van zijn eigen cultuur. Wanneer nodig kan er aanvullend gezinsbegeleiding of opvoedondersteuning geboden worden.

Begeleiding bij complexe echtscheiding

Begeleiding bij complexe echtscheiding kan geboden worden in de taal van de cliënt. Dan kan het makkelijker maken om aan ouders uit te leggen wat de verwachtingen zijn. Doordat de cultuur van de cliënt bekend is kan de vertaalslag gemaakt worden. Gewerkt wordt met ouders samen om samen vorm te geven aan het gezamenlijk ouderschap.