Zoeken

maandag, 06 mei 2013 00:00

Het NedaHuis heet vanaf nu Kommak

Kommak met als divisies NedaHuis, NedaCentra en NedaJeugd Kommak met als divisies NedaHuis, NedaCentra en NedaJeugd

Het voormalig NedaHuis verandert van naam. Een strategische keuze om de zorginvulling van het NedaHuis beter te weerspiegelen. Het NedaHuis is meer dan een zorgaanbieder. Het is de specialist als het aankomt om cultuur sensitieve en vraaggerichte zorg voor migranten en vluchtelingen. Het richt zich bovendien op meerdere demografische groepen, zoals: Senioren, volwassenen en jongeren. Zowel mannen als vrouwen. Tevens is het NedaHuis gespecialiseerd in verschillende zorgdisciplines. Om dit gegeven beter te communiceren is er een nieuwe naam-architectuur opgesteld.

Het taalcomponent en inzichten in de culturele achtergrond van haar cliënten waren leidend voor de nieuwe naam-architectuur, waarbij de verschillende zorgdisciplines gekaderd zijn in sub-namen. Zo kunnen de verschillende doelgroepen van Kommak beter benaderd worden. De gehele organisatie van het Nedahuis gaat nu verder onder de naam Kommak. Kommak betekend in het farsi “hulp/helpen”. Met de toevoeging “Begeleiding in zorg voor migranten en vluchtelingen” hanteert zij een brede definitie van zorg.

"Het NedaHuis heet vanaf nu Kommak"

Om de zorgspecialisaties van Kommak beter te communiceren, met behoudt van de waarde van cliënten voor de oude naam het NedaHuis, is er gekozen om de term “Neda” te blijven hanteren. Neda betekend “een stem” in het Farsi. Zo is er voor de dagactiviteiten centra van Kommak gekozen voor de naam NedaCentra, voor de jeugdzorg specialisatie van Kommak is gekozen voor de naam NedaJeugd en voor de woongroepen van Kommak is gekozen voor de naam NedaHuis.

Lees 2903 keer