Zoeken

dinsdag, 11 maart 2014 00:00

Minister Plasterk op werkbezoek bij Kommak

Minister Plasterk op werkbezoek bij naaiatelier Kommak Minister Plasterk op werkbezoek bij naaiatelier Kommak

Maandag 11 maart bezocht minister Plasterk het naaiatelier van Kommak te Amersfoort. Dit deed hij in het kader van sociaal en duurzaam ondernemen.

Het naaiatelier is een van de NedaCentra. van Kommak (www.kommak.nl) waar jongere en volwassenen migranten en vluchtelingen dagactiviteiten kunnen volgen die ingericht zijn voor: Sociaal activatie, creatieve dagactiviteiten voor de fijne motoriek en functionele leertrajecten ter bevordering van de persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke participatie.

NedaCentra biedt dagactiviteiten aan migranten en vluchtelingen, maar ook autochtone met psychiatrische, lichamelijke en/of psychosociale problemen. De hulpverlening is erop gericht om cliënten weer te activeren.

Tijdens zijn bezoek was minister Plasterk zeer geïnteresseerd in de nieuwe samenwerking tussen Kommak en Kahawabags

Kahawabags wilt tassen op een sociaal duurzame manier gaan produceren. Waarvoor zij de keuze heeft gemaakt om voor de productie van de tassen de deelnemers van het naaiatelier van Kommak in te schakelen.

Minister Plasterk was zeer geïnteresseerd in het verhaal van de deelnemers en wist en ontspannen sfeer te weeg te brengen, waardoor een ieder zijn verhaal kon doen.

Als dank voor zijn interesse hebben de deelnemers hem een handgemaakt kussen cadeau gegeven, welke hij met open armen ontving.

Een korte documentaire van zijn bezoek

Lees 1436 keer