Veelgestelde vragen - KOMMAK
15509
page-template-default,page,page-id-15509,bridge-core-3.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Veelgestelde vragen

Wat is Kommak?

Kommak is een zorginstelling, die zich specialiseert in een breed aanbod van hulpverlening voor zowel volwassen en jongere migranten en vluchtelingen.

Wat doet Kommak?

Kommak biedt individuele begeleiding voor jeugdige en volwassen migranten en vluchtelingen.

Hoe werkt Kommak?

Kommak kenmerkt zich door een laagdrempelige, outreachende en vraaggerichte werkwijze, waarbij cultuur sensitieve zorg voorop staat.

Voor wie werkt Kommak?

Kommak werkt voor jongeren, volwassenen en senioren. Zowel mannen als vrouwen; ongeacht culturele, etnische en/of religieuze achtergronden. De organisatie is echter primair gericht op migranten en vluchtelingen.

Waarom Kommak?

Kommak richt zich primair op migranten en vluchtelingen. De ervaring leert dat deze doelgroep moeilijk de juiste zorg kan vinden, vanwege het taal-component, gebrekkig besef van de zorgmogelijkheden of door culturele drempels. Hierdoor wordt zorg in sommige gevallen niet tijdig gezocht en tijdig gegeven, met alle gevolgen van dien. Onnodig leed en vergroting van de aandoeningen bij de cliënt. Dit leidt helaas ook tot hogere kosten voor de Nederlandse samenleving als geheel. Kommak werkt als een preventief element in de zorgketen, samen met haar ketenpartners, om de cliënt de zorg te geven welke hij/zij verdient. Kommak ziet dit gegeven als een universeel recht van de mens.

Hoe meld ik mij aan?

Om in aanmerking te komen voor begeleiding bij Kommak moet u zich aanmelden bij uw gemeente of de lokale (wijk)teams. Indien u vragen heeft over deze aanmeldprocedure, neem dan contact op via info@kommak.nl of 033 455 10 40.

Heb je een andere vraag?