Zoeken

Individuele begeleiding voor migranten en vluchtelingen

Is het 1-op-1 begeleiden van een cliënt met een hulpvraag. Dit kan een verscheidenheid aan functionele en gedragsproblemen zijn, die een resultaatgerichte oplossing behoeven.

Bij Kommak zijn we persoonlijk betrokken bij onze cliënten. Elke cliënt krijgt een eigen hulpverlener waarbij een vertrouwensrelatie tussen cliënt en begeleider als basis dient. De hulpverlener is als coördinator en aanspreekpunt verantwoordelijk voor de begeleiding van de cliënt en wordt ondersteund vanuit de opgebouwde ervaring binnen onze organisatie.

Samen met de cliënt kijken we naar de mogelijkheden en zoeken we naar mogelijke oplossingen voor de beperkingen die de ziekte, stoornis of aandoening met zich meebrengt. De hulpverlener werkt vanuit het kantoor of outreachend en biedt begeleiding bij praktische zaken. Er wordt met de cliënt gewerkt aan het functioneren binnen de maatschappij en het vergroten van de zelfredzaamheid.

"Outreachend hulp en begeleiding bij praktische zaken"

 

Hierbij worden verschillende levensgebieden behandeld:

Persoonlijk welzijn

Bij het benaderen van het persoonlijk welzijn kunt u denken aan: Hoe is het 'welbevinden' van de cliënt? Heeft deze eventueel een psychiatrisch ziektebeeld? Is er sprake van verslavingsgedrag? Het gaat erom dat de cliënt zijn of haar leven zo leert inrichten dat deze factoren geen dagelijkse belemmering worden of zijn. Er wordt ingegaan op welke stappen de cliënt kan ondernemen om het heft weer in eigen handen te nemen en de regie over zijn of haar leven te voeren.

Opvoeding & Ondersteuning

Het opvoeden van kinderen is niet makkelijk, vooral als u zelf niet helemaal lekker in uw vel zit. Bij de opvoeding van kinderen gebeuren er vaak dingen die niet gepland waren, zaken die u anders zou willen en die u als ouder het gevoel van onmacht kunnen geven. Twijfelt u aan uw aanpak of heeft u behoefte aan een klankbord bij de opvoeding van uw kind? Onze hulpverleners ondersteunen u graag bij vragen omtrent de opvoeding van uw kinderen. De hulpverlener begeleidt ouders in het ontdekken en ondervinden van hun kwaliteiten. Wat gaat er goed en welke problemen/uitdagingen komen ouders tegen? Het kan erg verhelderend en effectief zijn om eens andere 'technieken' toe te passen dan wat u gewend bent. De hulpverlener coacht ouders in het verkrijgen van inzichten en het nemen van stappen naar een gewenste situatie. Vanuit 'mijn kind luistert niet' naar 'ik heb de touwtjes weer in handen'.

Woning & Woonwensen

Het kan zijn dat u graag wilt verhuizen, maar niet weet welke wegen u moet bewandelen om een nieuwe woning te bemachtigen. Onze hulpverleners helpen u graag hierbij. Daarnaast kan het zijn dat uw huidige woning niet meer voldoet vanwege uw functionele, lichamelijke en psychische problemen. Onze hulpverleners kunnen u dan helpen bij het aanvragen van aanpassingen in uw woning, zodat u dan in uw eigen vertrouwde omgeving kunt blijven wonen of u ondersteunen bij het zoeken naar een geschikte woning.

Financieel & Schuldhulpverlening

Door omstandigheden kan het soms moeilijk zijn om uw praktische zaken op orde te houden. Onze budgetcoach ondersteunt u graag bij het creëren van overzicht en het tijdig betalen van uw rekeningen.

Juridische & Praktische Zaken

Door omstandigheden kan het soms moeilijk zijn om uw praktische zaken op orde te houden. Het kan zijn dat u de inhoud van brieven niet goed begrijpt of dat u hulp nodig heeft bij het invullen van formulieren. Het kan ook zijn dat u een conflict heeft en juridische ondersteuning nodig heeft. Onze hulpverleners helpen u graag bij het nemen van de juiste stappen en het zoeken van een juridisch dienstverlener.

Hygiëne & Gezondheid

Soms zorgt men door omstandigheden minder goed voor zichzelf. Onze hulpverleners zijn hier waakzaam op en ondersteunen u bij het proces van inzicht krijgen in verbeterpunten. Ze stimuleren u actief om stappen te ondernemen in uw zelfverzorging en wijzen u op de noodzaak van het innemen van uw medicatie.

Relatie & Seksualiteit

In een relatie kan er soms strijd komen, omdat er niet goed meer gecommuniceerd word. Onze hulpverleners kunnen u helpen bij het opnieuw aangaan van het gesprek met uw partner. Een goede communicatie is de basis voor een gezonde relatie. Een verscheidenheid aan problematiek binnen de relatie kan besproken en behandeld worden.

Opleiding & Werk

Het kan zijn dat u door omstandigheden uw baan bent kwijtgeraakt. Wij helpen u graag bij uw zoektocht naar een passende functie op de arbeidsmarkt. We kunnen u helpen bij het opstellen van een Curriculum Vitae, het oefenen van sollicitatie gesprekken en het reageren op vacatures. Soms is de afstand tot de arbeidsmarkt te groot en heeft u een opleiding of scholing nodig om weer aan de slag te kunnen. Onze hulpverleners helpen u hier graag bij. Ze helpen u bij het uitzoeken van de opleiding die bij u past en ondersteunen u bij het leerproces.

Meer zorgaanbod

  • 1
  • Heeft u zorg of hulp nodig? Stuur ons dan een email op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met uw gegevens, wij zullen daarna zo Lees meer
  • Wilt u een cliënt doorverwijzen? Stuur ons dan een email op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met uw gegevens, wij zullen daarna zo spoedig Lees meer
  • Heeft u een zorgvraag? Stuur ons dan een email op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met uw gegevens, wij zullen daarna zo spoedig mogelijk Lees meer
  • Heeft u zorg of hulp nodig? Stuur ons dan een email op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met uw gegevens, wij zullen daarna zo Lees meer
  • 1