Zoeken

Jeugdzorg voor migranten en vluchtelingen

Is erop gericht om het leefgebied van jongeren te normaliseren en te stabiliseren. Dit wordt in individueel en groepsverband gerealiseerd met systeemhulpverlening.

Kommak ziet in dat veel van de problemen bij migranten en vluchtelingen jongeren cultureel specifiek zijn. Specifiek voor de jongeren doelgroep hebben wij trajecten opgezet om hen de juiste zorg en aandacht te bieden die zij nodig hebben.

Invulling van zorg blijft vraaggericht en wordt per jongere individueel ingericht.

"De volgende generaties zijn de toekomst"

 

Doormiddel van een individuele & groepsgeoriënteerde benadering, met inachtneming van een eventuele cultureel sensitieve achtergrond, wil Kommak zorg en hulp aanbieden op de volgende gebieden:

 

Persoonlijk welzijn

Bij het benaderen van dit gebied word de nadruk gelegd op de psychische en lichamelijke gesteldheid. Bij het benaderen van het persoonlijk welzijn kun je denken aan: Hoe is het 'welbevinden' van de jongere? Heeft deze eventueel een psychiatrisch ziektebeeld? Is er sprake van peer-pressure? Er word aandacht besteed aan het denken en voelen. Het gaat erom dat je je leven zo leert inrichten dat deze factoren geen dagelijkse belemmering worden of zijn. Er wordt ingegaan op welke stappen je kan ondernemen om de regie over je eigen leven te leren voeren.

Omgang met ouders, voogden, familie en naasten

In elke relatie kan er soms strijd komen, omdat er niet goed meer gecommuniceerd word. Onze hulpverleners kunnen je helpen bij het opnieuw aangaan van het gesprek met je ouders, voogd, familie of vrienden. Een goede communicatie is de basis voor een gezonde relatie.

Cultuur sensitieve opvoeding en ondersteuning

Het opvoeden van een kind tussen twee culturen in is een uitdaging. Binnen de hulpverlening is er aandacht voor beide culturen van de cliënt. Er wordt rekening gehouden met je culturele achtergrond en geloofsovertuiging. Een belangrijk punt binnen de hulpverlening is het respecteren van elkaar.

Scholing, Opleiding & Huiswerkbegeleiding

Samen met je begeleider kijk je naar wat jouw mogelijkheden voor nu en in de toekomst zijn. We ondersteunen je bij het zoeken naar werk of een opleiding die bij je past. Ook als je moeite hebt met opdrachten vanuit school helpen onze hulpverleners je bij je vragen of ze adviseren je over mogelijke opties.

Werk & Vrijwilligerswerk

Op een bepaalde leeftijd wil je je eigen geld verdienen of ervaring op gaan doen. Samen met je begeleider kijk je naar wat jouw mogelijkheden voor nu en in de toekomst zijn. We ondersteunen je bij het zoeken naar betaald werk of vrijwilligerswerk dat bij je past.

Huishoudboek & budgettering

Met geld omgaan moet je leren. Onze hulpverleners organiseren diverse workshops over het omgaan met geld. Daarnaast staan we altijd voor je klaar om je te adviseren over de omgang met geld, het aangaan van contracten en sparen. Ons doel is om jou te leren om op een verantwoorde manier zelfstandig met je geld om te gaan.

Praktische Zaken

Door omstandigheden kan het soms moeilijk zijn om je praktische zaken op orde te houden. Het kan zijn dat je de inhoud van brieven niet goed begrijpt of dat je hulp nodig hebt bij het invullen van formulieren. Onze hulpverleners helpen je graag bij het doornemen van je papieren. Ze leren je hoe je het in het vervolg zelf kunt oppakken.

Hygiëne & Gezondheid

Soms zorgt je door omstandigheden minder goed voor jezelf. Je begeleider is hier waakzaam op en ondersteunt je bij het proces van inzicht krijgen en waardering voor jezelf.

Relatie & Seksualiteit

Voor iedereen is het moeilijk om gezonde relaties aan te gaan. Bij de individuele- en groepsbegeleiding is er aandacht voor relaties en seksualiteit. Zo word er bijvoorbeeld voorlichting gegeven over loverboys en seksueel misbruik maar ook over gezonde relaties en intimiteit.

Gezond eten & Bewegen

Voor een ieder is het van belang dat je regelmatig en gezond eet. Om de geestelijke en lichamelijke gezondheid te bevorderen word er ook aandacht besteed aan het bewegen. Lichaam en geest staan met elkaar in verbinding. Door aandacht te besteden aan gezond eten en bewegen komen deze beter in balans.

Meer zorgaanbod

  • 1
  • Heeft u zorg of hulp nodig? Stuur ons dan een email op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met uw gegevens, wij zullen daarna zo Lees meer
  • Wilt u een cliënt doorverwijzen? Stuur ons dan een email op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met uw gegevens, wij zullen daarna zo spoedig Lees meer
  • Heeft u een zorgvraag? Stuur ons dan een email op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met uw gegevens, wij zullen daarna zo spoedig mogelijk Lees meer
  • Heeft u zorg of hulp nodig? Stuur ons dan een email op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met uw gegevens, wij zullen daarna zo Lees meer
  • 1

Korte documentaire over Nedajeugd